Drie manieren om bamisoep te pimpen naar een volwaardige lunch

Food & Drinks

Drie manieren om bamisoep te pimpen naar een volwaardige lunch

Je kent ze wel, de kant-en-klare pakjes noedelsoep uit de supermarkt waar je alleen kokend water aan hoeft toe te voegen. Door allerlei toppings toe te voegen, kun je van je bamisoep een verrukkelijke en vullende lunch maken. Wij hebben drie variaties voor je geselecteerd waarmee jij de sterren uit de hemel ‘kookt’.

1. Oh-so-Pho
De inspiratie voor deze variant komt van de bekende Vietnamese soep Pho. Je bent best wel even bezig met snijden, bakken en koken, maar geloof ons: dat is het waard! Deze ingrediënten voeg je toe aan je bamisoep:

• Gebakken biefstuk/ ossenhaasreepjes
• Paksoi
• Sjalot
• Gekookt eitje
• Radijsjes
• Koriander
• Chilivlokken

2. Look-a-like Soto
Soto is een soep uit de Indonesische keuken. Omdat dit gerecht door héél Indonesië op grote schaal wordt gegeten, wordt het wel gezien als het nationale gerecht. De soto mix is verkrijgbaar in de betere supermarkt of bij de toko. Deze ingrediënten moet je hiervoor toevoegen aan je bamisoep:

• Geplukte kipfilet
• Taugé
• Gekookt eitje
• Gebakken uitjes
• Soyasaus
• Soto mix (knapperige topping)
• Bosui

3. Extra-Minestrone
Groente, groente en nog eens groente. De Italianen noemen dit niet voor niets ‘de grote soep’. Deze variatie zorgt ervoor dat je goed vol zit, en dat je je dagelijks portie groente binnenkrijgt. Voeg de onderstaande ingrediënten toe aan je bamisoep:

• Wortel
• Bloemkool
• Linzen
• Courgette
• Bleekselderij
• Koriander
• Croutons