Panlasagne met truffelbechamel & paddenstoelen
Lasagne geen feestgerecht? Why not! Deze panlasagne met truffelbechamel & paddenstoelen is zeker wel feestelijk. De truffelbechamel geeft 'm net die extra touch!
Aantal 4 personen
Voedingswaarde Calorieën: 655kcal | eiwit: 31g | vet: 28g | koolhydraten: 66g
Voorbereiding 40 minuten
Oven 15 minuten
Totale tijd 55 minuten
Kookgerei Grote ovenbestendige pan met dikke bodem
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 2 uien gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 200 g wortel in mini-blokjes
- 3 stengels bleekselderij in blokjes
- 600 g gemengde paddenstoelen grof gesneden
- 70 g tomatenpuree
- 20 g verse Italiaanse kruiden bij elkaar gebonden
- 690 g passata
- 30 g boter
- 55 g bloem
- 500 ml melk
- snuf nootmuskaat
- 4 el truffeltapenade
- 250 g verse lasagnebladen
- 100 g Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Verhit de olijfolie in de ovenbestendige pan en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ± 5 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak ± 5 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog ± 2 min. mee. Leg het bosje Italiaanse kruiden in de pan, schenk de passata in de pan en laat ± 15 min. doorstoven op laag vuur.
- Verhit intussen de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe, laat al roerende ± 2 min. garen. Voeg kloppend met een garde de melk beetje bij beetje toe totdat alle melk is opgenomen en de bechamelsaus vladikte heeft. Breng op smaakt met de nootmuskaat, truffeltapenade, peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het bosje kruiden uit de tomatensaus. Voeg de lasagnebladen toe aan de saus en roer door. Verdeel de bechamelsaus erover en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak de panlasagne in ± 15 min. goudbruin en gaar in de oven. Serveer direct.
Dit recept word je aangeboden door delicious.magazine. Ben jij een thuiskok in hart & nieren? Dan ben je – net als 80.000 andere thuiskoks – aan het juiste culi-adres bij delicious.magazine. Bezoek de website van delicous.magazine en word geïnspireerd met heerlijke recepten, culinaire hotspots, tips & tricks voor in de keuken, stap-voor-stap video’s én ontvang speciale aanbiedingen.
Recepten & foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent Foodstyling: Tanja Haan