delicious_panlasagne

Panlasagne met truffelbechamel & paddenstoelen

Panlasagne met truffelbechamel & paddenstoelen

Lasagne geen feestgerecht? Why not! Deze panlasagne met truffelbechamel & paddenstoelen is zeker wel feestelijk. De truffelbechamel geeft 'm net die extra touch!

Aantal                          4 personen

Voedingswaarde           Calorieën: 655kcal | eiwit: 31g | vet: 28g | koolhydraten: 66g
Voorbereiding              40 minuten
Oven                            15 minuten  
Totale tijd                     55 minuten 

Kookgerei                     Grote ovenbestendige pan met dikke bodem

 

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 200 g wortel in mini-blokjes
  • 3 stengels bleekselderij in blokjes
  • 600 g gemengde paddenstoelen grof gesneden
  • 70 g tomatenpuree
  • 20 g verse Italiaanse kruiden bij elkaar gebonden
  • 690 g passata
  • 30 g boter
  • 55 g bloem
  • 500 ml melk
  • snuf nootmuskaat
  • 4 el truffeltapenade
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 100 g Parmezaanse kaas geraspt

 

Instructies

  • Verhit de olijfolie in de ovenbestendige pan en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ± 5 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak ± 5 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog ± 2 min. mee. Leg het bosje Italiaanse kruiden in de pan, schenk de passata in de pan en laat ± 15 min. doorstoven op laag vuur.
  • Verhit intussen de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe, laat al roerende ± 2 min. garen. Voeg kloppend met een garde de melk beetje bij beetje toe totdat alle melk is opgenomen en de bechamelsaus vladikte heeft. Breng op smaakt met de nootmuskaat, truffeltapenade, peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het bosje kruiden uit de tomatensaus. Voeg de lasagnebladen toe aan de saus en roer door. Verdeel de bechamelsaus erover en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak de panlasagne in ± 15 min. goudbruin en gaar in de oven. Serveer direct.

 

Dit recept word je aangeboden door delicious.magazine. Ben jij een thuiskok in hart & nieren? Dan ben je – net als 80.000 andere thuiskoks – aan het juiste culi-adres bij delicious.magazine. Bezoek de website van delicous.magazine en word geïnspireerd met heerlijke recepten, culinaire hotspots, tips & tricks voor in de keuken, stap-voor-stap video’s én ontvang speciale aanbiedingen.

 

Recepten & foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent Foodstyling: Tanja Haan