Teriyaki zalm met udonnoedels
Lactosevrij | 4 personen | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | Japans
De Japanse keuken moeilijk en tijdrovend? Zeker niet! Deze teriyaki-zalm met frisse groenten en udonnoedels is klaar voor je ’teriyaki’ kan zeggen.
Kooktijd: 10 minuten
Marineren: 15 minuten
Ingrediënten
- 3 el sojasaus
- 3 el vloeibare honing
- 3 tenen knoflook, geperst
- 30 g verse gemberwortel, geschild en in fijne julienne
- 800 g zalmfilet zonder vel, 4 stuks
- 1 el olie
- 675 g voorgekookte udonnoedels (ruimgesorteerde (Aziatische) supermarkt)
- 200 g peultjes, in de lengte gehalveerd
- 150 g gedopte edamame (koelvers)
- 2 tl sesamolie
- 2 bosuitjes, in dunne reepjes sushigember en geroosterd sesamzaad, voor erbij
Instructies
- Meng in een grote kom de sauzen, honing, knoflook en gember. Wentel de zalm erdoor en laat 15 min. marineren. Draai de zalm een paar keer om.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Voeg de zalm en 1 el marinade toe en bak de zalm 4 min. Keer hem en schep er nog 1-2 el marinade over. Bak de zalm nog ± 2 min. of tot hij naar wens gaar is. Schep op een bord en houd hem afgedekt warm. Was de pan niet af.
- Breng intussen een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de noedels toe en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg de peultjes en edamame toe en kook ze 1-2 min. Giet ze af.
- Voeg de rest van de marinade toe aan de koekenpan, breng aan de kook en laat 1 min. inkoken. Voeg de noedels, groenten, sesamolie en de helft van de bosuitjes toe. Schep om en laat ze doorwarmen.
- Schep de zalm weer in de pan. Strooi vlak voor je serveert de gember, het sesamzaad en de rest van de bosuitjes erover.
Voedingswaarde
calorieën: 774kcal
eiwit: 45g
vet: 26g
koolhydraten: 83g
Dit recept wordt je aangeboden door delicious.magazine. Ben jij een thuiskok in hart & nieren? Dan ben je – net als 80.000 andere thuiskoks – aan het juiste culi-adres bij delicious.magazine. Bezoek de website van delicous.magazine en wordt geïnspireerd met heerlijke recepten, culinaire hotspots, tips & tricks voor in de keuken, stap-voor-stap video’s én ontvang speciale aanbiedingen.
RECEPT: LUCY NUNES, TRACEY PATTISON | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: DAVID MORGAN