Bananenbrood met rood fruit

Gebak & nagerechtHapjesRecepten

Bananenbrood met rood fruit

Met dit recept maak je in een handomdraai een overheerlijk bananenbrood. En dit bananenbrood is niet alleen lekker, het is ook nog eens hartstikke verantwoord.

Dit heb je nodig

- 200 gram zelfrijzend amandelmeel
- 100 gram dadels 
- 3 rijpe bananen 
- 3 eieren 
- 200 gram rood fruit (frambozen, blauwe bessen, aardbeien etc.)

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 160 graden 
2. Prak de bananen stuk met een vork 
3. Voeg de dadels (in kleine stukjes) en de eieren aan de geprakte bananen toe 
4. Voeg het amandelmeel toe en meng alles goed door elkaar! 
5. Voeg de frambozen/blauwe bessen/aardbeien toe. 
6. Vet een bakvorm in met olie of boter. 
7. Giet het mengsel in de bakvorm. 
8. Bak het bananen brood af, in ongeveer 60 minuten.

Tip! Wil je weten of het bananenbrood gaar is? Prik een satéprikker in de cake. Wanneer je deze er helemaal schoon uit kan halen, is het bananen brood klaar! :-)

Eet smakelijk!

Ontvang de leukste info & tips rechtstreeks in je mailbox!